N-VA Hemiksem onthult top 6 lokale lijst

Op 20 augustus 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024

Dat Rita Goossens de lokale N-VA-lijst ging trekken, was al langer bekend. Na twaalf jaar als gemeenteraadslid en zes jaar in het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst (BCSD), het vroegere OCMW, ambieert zij nu een mandaat als burgemeester. Op plaats twee staat Dirk Verlinden, in het verleden nog actief bij de lokale CD&V, maar intussen aansluiting gevonden bij N-VA. Verlinden is als gewezen OCMW-raadslid en met zijn jarenlange politieke ervaring naar eigen zeggen klaar voor een stap hogerop en mikt op een schepenmandaat.

Helke Verdick, lijsttrekker voor N-VA in 2018, staat op plaats drie. Ook zij hoopt met haar jarenlange ervaring als gemeenteraadslid een schepenmandaat te bemachtigen. Marc De Cleene, kaderlid bij een internationaal bedrijf, staat op plaats vier, terwijl plaats vijf gereserveerd is voor Chantal Van Put, die als onthaalmoeder veel Hemiksemnaren heeft begeleid bij hun eerste levensjaren. Bart Wampers, accountmanager en papa van vier kinderen, staat op de zesde stek. De plaats van lijstduwer, op plaats 23, gaat naar Peter Dutremez, voorzitter van de afdeling en partner van Rita Goossens.

“Wij hebben een sterke lijst samengesteld, met veel capabele mensen die de nodige kennis van zaken hebben”, zegt Rita Goossens. “We hebben ook een aantal gemotiveerde jonge mensen kunnen engageren, om steeds verzekerd te zijn van een frisse kijk op een dynamisch beleid. We zijn dus klaar voor een nieuw tijdperk in Hemiksem.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is