Verenigde oppositie verzet zich met opstapsignaal

Op 16 oktober 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op dinsdagavond heeft de voltallige oppositie de Hemiksemse gemeenteraad verlaten.

Dit nadat N-VA, Open VLD, Vlaams Belang en Hemiksem Vooruit eensgezind te kennen hadden gegeven niet akkoord te zijn met het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) Hoge Weg, ook wel gekend als de Bekaert-site.
De meerderheid (CD&V Groen en SPa) ziet er allemaal geen graten in en drijft zijn zin door, wat wil zeggen dat er op die site toch heel veel volgebouwd zal worden. Er komt een KMO-zone, een woonzone en een gedeelte gericht op de verzorging van senioren.
Dit zal zonder twijfel een nefaste invloed hebben op de levenskwaliteit en vooral op de mobiliteit van de Hemiksemse inwoners. Op de vraag van N-VA voor de opstart van een mobiliteitsstudie werd nog niet ingegaan. We zijn namelijk van mening dat er nog te veel elementen aanwezig zijn binnen dit RUP die onvoldoende toegelicht en onderzocht zijn. 
“Er zijn nu al veel te veel auto's en te weinig parkeerplaatsen. De site ligt in een zone met reeds zeer hoge parkeerdruk. Onze wegen slibben dicht, er is geen mobiliteit meer maar eerder stilstand. Wat als er nog veel meer voertuigen bijkomen ?” aldus raadslid Gregory Müsing.
Wij vinden het niet kunnen dat ongeruste inwoners gewoon genegeerd worden. Wij zouden liever een nieuw voorstel zien met veel meer groen en minder beton. 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is