Veiligheid in Hemiksem geen prioriteit ?

Op 2 maart 2017, over deze onderwerpen: Veiligheid

Vanmorgen bleek dat op de parking aan de Antwerpsesteenweg meer dan 20 auto's beschadigd werden. Hun ruiten werden ingeslagen en er werden spullen uit de wagens gestolen.
De politie startte meteen een buurtonderzoek om na te gaan of er iemand iets gehoord of gezien had vannacht. Maar de parking is 's nachts pikdonker, ze wordt afgeschermd door een haag, en het waaide ook nog erg hard, dus het valt te betwijfelen of er getuigen zullen gevonden worden.

Blijkbaar loopt er momenteel via de gemeente nog altijd een prijsvraag voor de installatie van verlichting voor deze buurtparking, hoewel buurtbewoners dit al langere tijd hadden gevraagd.
Het gemeentebestuur vond de "mooie" verlichting van de kerk blijkbaar al jaren belangrijker dan de veiligheid op onze openbare parkings.

We betwijfelen dat het inzetten van ANPR-camera's met nummerplaatherkenning in dergelijke gevallen hun nut zullen hebben, aangezien criminelen zich niet enkel met de wagen verplaatsen. Of misschien bevinden de daders zich wel in de gemeente zelf.

N-VA Hemiksem pleit er dus voor om zo snel mogelijk meer werk te maken van onze veiligheid :
- verlichting (bij voorkeur energiezuinig) plaatsen als de inwoners zich ergens onveilig voelen
- hagen of afscheidingen ter plaatse verwijderen zodat criminelen niet ongestoord en ongezien hun gang kunnen gaan
- buurt-informatie-netwerken (BINs) meer promoten in de gemeente
- de mogelijkheid bekijken om bewakingscamera's te plaatsen op plaatsen waar vaak dergelijke incidenten gebeuren
- de mogelijkheid bekijken om parkings af te sluiten en enkel mensen met een bewonerskaart of geautoriseerde personen toegang te geven

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is