Durf te vragen !

Op 18 april 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Durf te vragen!

De gemeente Hemiksem is goed in plannen maken. Plannen die worden voorgelegd op vergaderingen waar er inspraak is voor de burgers. Punt. Point final?

N-VA wordt bestookt met vragen van nieuwsgierige tot ongeruste burgers :
Wat zal er voor mijn deur gebeuren? Wanneer? Komen er demente bejaarden in mijn buurt wonen? Of asielzoekers?
Zal er nog parkeergelegenheid zijn voor mijn winkel? Worden de bomen nog gesnoeid voor de werken? Komt er eindelijk een fietsenrek naast mijn zaak?

Vandaar dat we gisteren op de gemeenteraad duidelijkheid vroegen :
De paviljoenen achter de Hoghe Cluyse worden afgebroken en er komen nieuwe woningen voor noodopvang. Wie door omstandigheden tijdelijk onderdak nodig heeft, bijvoorbeeld na een brand, zal er terecht kunnen. Andere concrete plannen zijn er nog niet.
De Gemeenteplaats wordt heraangelegd nadat de riolering in Kerkeneinde en Assestraat vernieuwd zijn. Men begint met Kerkeneinde. Daarvoor zijn subsidies aangevraagd bij de Vlaamse milieumaatschappij.
Nadien start men, afhankelijk van de subsidies en het resterende budget, aan de heraanleg. Dat is pas in 2020. Voordien zal er nog info komen over het definitief ontwerp.

Dat er nog geen communicatie is over zaken die nog niet vastliggen, lijkt ons logisch. We betreuren het dat er niet meer geanticipeerd wordt op geruchten. Of erger, dat de schepenen verbaasd zijn dat er vragen gesteld worden!

Mail ons op helke.verdick [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is