Oppositie is het niet eens met aanstelling 5de schepen

Op 4 januari 2013

De installatievergadering van de gemeenteraad in Hemiksem verliep over het algemeen rustig. Vanuit de oppositie klonk her en der wel een kritische noot omtrent de aanstelling van een vijfde schepen. "Want had de vorige meerderheid, die tevens de huidige is, niet verklaard dat daar geen budgettaire ruimte voor was?" Kersvers burgemeester Luc Bouckaert (CD&V) motiveerde de beslissing door te stellen dat alle leden van het schepencollege hiervoor een stukje inleveren zodat die extra post geen meerkost in het budget oplevert.

Van de op 14 oktober verkozen raadsleden deden drie kandidaten afstand van hun mandaat. Bij sp.a kiest Hendrik Wastyn voor het OCMW omdat zijn zoon Levi als schepen voor dezelfde partij ook deel uitmaakt van de gemeenteraad. In zijn plaats legde Ria Maes de eed af als gemeenteraadslid. Joris Wachters gaf bij CD&V zijn zitje door aan eerste opvolger Walter Van den Bogaert om zelf OCMW-voorzitter en schepen van rechtswege te worden. Bij N-VA ten slotte liet Erik Van Lierde zich vervangen door Helke Verdick omdat ook zijn vrouw Nele Cornelis al deel uitmaakt van de gemeenteraad.

Nieuwe gezichten in de gemeenteraad zijn Stefan Van Linden (schepen) Ria Maes en François Boddaert voor sp.a, Jenne Meyvis (schepen) en Nicky Cauwenberghs voor CD&V, Cliff Mostien voor Open Vld en de N-VA-fractie met Nele Cornelis, Gregory Müsing, Rita Goossens en Helke Verdick. Anthony Abbeloos, die met zijn nieuwe partij N-VH een zetel behaalde, keert, net als Walter Van den Bogaert (CD&V), na een afwezigheid van zes jaar terug.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is