N-VA in het offensief tegen ondermaats kinderopvangbeleid

Op 13 september 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Kinderopvang

N-VA gaat op de gemeenteraad van 18 september in het offensief tegen het kinderopvangbeleid van de socialistische schepen Levi Wastijn in Hemiksem.
Ze stuurden hierover eind juli een open brief naar de burgemeester en schepenen maar mochten nooit een antwoord ontvangen.

Er gaan daarom vragen gesteld worden over de slechte communicatie naar de inwoners toe, gezien de weigering om een informatievergadering te organiseren. Er komen ook vragen over de ongelukkige timing van de opstart van de kinderopvang, die volgens N-VA veel te vroeg was, omdat de infrastructuur verre van klaar en onveilig was.
Er zijn bij N-VA ook heel veel klachten binnengekomen over de werking van de BKO en de logistieke organisatie, waarover ze de schepen om verantwoording willen vragen. Ouders maken zich grote zorgen over de veiligheid van hun kinderen.

Bovendien kan N-VA helemaal niet akkoord gaan met het nieuwe huishoudelijke reglement, dat nog veel onduidelijkheden bevat. De schepen blijkt het daarin namelijk niet zo nauw te nemen met de sociale aspecten van de kinderopvang.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is