N-VA Hemiksem stuurt open brief aan burgemeester en schepenen

Op 29 juli 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Kinderopvang
N-VA Hemiksem stuurt open brief aan burgemeester en schepenen

In september start de gemeente Hemiksem met een nieuwe regeling voor buitenschoolse kinderopvang. De kinderen worden dan niet meer op diverse locaties opgevangen, maar centraal in ’t Merelhofke in de Nijverheidsstraat. Dit brengt echter voor veel gezinnen heel wat praktische problemen met zich mee.

Op de gemeenteraad van 18 juni ll. werden er reeds een aantal vragen gesteld, maar niet alle vragen werden beantwoord. Veel inwoners maken zich nog altijd ernstig zorgen over diverse zaken, zoals o.a. het vervoer naar de nieuwe locatie en de opvangcapaciteit. Er werd geen rekening gehouden met de adviezen van het lokaal overleg kinderopvang, dat enkele jaren geleden reeds deze problemen heeft aangekaart. Dit getuigt volgens N-VA van weinig doordachtheid en een gebrek aan respect tegenover ouders en kinderen.

Op de gemeenteraad van 18 juni heeft N-VA gevraagd om een informatiefolder op te stellen, die uiteindelijk werd opgemaakt en verspreid via de scholen, maar veel inwoners kregen deze blijkbaar niet.  De communicatie rond de nieuwe opvangregeling werd veel te laat gestart, waardoor er veel gezinnen niet weten dat ze vóór 15 augustus dienen in te schrijven.

Rond deze problematiek, waar enkele ouders zelfs al een facebookgroep voor hebben opgericht, stuurt N-VA een open brief naar de burgemeester en de schepenen.
Deze brief zal ook bezorgd worden aan alle inwoners van Hemiksem.
“In deze brief dringt N-VA er bij de bevoegde schepen Levi Wastijn op aan om zo snel mogelijk een informatievergadering te organiseren voor alle betrokken gezinnen, waar ze een antwoord kunnen krijgen op al hun prangende vragen”, aldus fractievoorzitter Gregory Müsing.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is